8.nap
Reggeli 10:00
Sajtos panini
- panini
- kence (ami van otthon)
- vegán felvágott
- vegán sajt
- saláta levél
- paradicsom
- magolaj
- őrölt lenmag
Elkészítés:
Vágd félbe a paninit, kend meg a kencével, tedd bele a vegán felvágottat, szórd meg sajttal, majd tedd a szendvicssütőbe és süsd addig míg a sajt elolvad.
Friss saláta levéllel, paradicsommal, egy kis magolajjal meglocsolva, őrölt lenmaggal megszórva.
Ebéd leves 12:00
Zöldségkrém leves brokkoli rózsákkal
- 1 csomag vegyes zöldség
- 1 ek olaj
- só ízlésbszerint
- 1 kk szárított zöldség
- kevés tárkony
- 1 brokkoli
Elkészítés:
Tedd a vegyes zöldség mixet az edénybe. Tedd hozzá fűszereket és ha nem főzöl olaj mentesen akkor tegyél bele egy kevés olajat. Jól keverd össze és tedd hozzá a vizet. Mikor megfőtt turmixold össze. Vigyázz ne legyen főzelék belőle. A brokkolit szedd rózsákra. Tedd a zöldség krémlevesbe és főzd roppanósra.
Ebéd főétel 15:00
Burgonya püré cukkini fasírttal
- 8-10 burgonya
- 1-2 cukkini
- 1 ek olaj
- só, bors ízlésbszerint
- 1 ek olasz fűszermix
- kevés margarin
- zabpehely (annyi amennyit felvesz a zöldség)
Elkészítés:
A burgonyát pucolod meg és meg kockákra bő sós vízben tedd fel főni. Mikor puhára főtt akkor pürésítsd kevés margarinnal és ha szükséges egy kis magtejszínnel. A változatosság kedvéért én a főzéskor szoktam beletenni vagy egy kis karfiolt, zellert vagy valamikor a margarin helyett mascarponeval krémesítem. Ha van kedved játszadozz te is az ízekkel.
A burgonya püréből tegyél félre keveset. A cukkinit reszeld le sózd egy keveset és hagyd állni amíg össze nem esik. Majd jól nyomkod ki belőle az összes vizet. Mikor ezzel kész vagy tedd a cukkinit a burgonya pürébe. Tegyél hozzá apró szemű zabpelyhet a fűszereket és gyúrd jól össze. Vizes kézzel formázz belőle labdákat és tedd a sütőpapírral bélelt tálcára. 180-200 fokon 30-40 perc alatt süsd készre.
Egy kis csírával reszelt répával tálald.
Vacsora 18:00
Spenót saláta
- 1 marék spenót levél
- 3-4 db cseresznye paradicsom
- kevés kockázott uborka
- mag mix (aszalványokkal)
- 1 ek magolaj
- 1 csipet só ( elhagyható)
Elkészítés:
Keverdbössze a hozzávalókat és eheted is.
Tudtad?
Ha puffadósabb típus vagy, a hüvelyesek főzésekor tegyél egy kis szódabikarbónát hozzá, teszteld milyen hatást gyakorol az emésztésedre.
Tippek!
Az olíva plaj ízesítése nálam alap. Van hogy aszalt paradicsomot, sült fokhagymát áztatok benne, hogy a salátáim finomak és ízletesek legyenek.
Bevásárló lista:
- panini
- kence (ami van otthon)
- vegán felvágott
- vegán sajt
- saláta levél
- paradicsom
- magolaj
- őrölt lenmag
- 1 csomag vegyes zöldség
- 1 ek olaj
- só ízlésbszerint
- 1 kk szárított zöldség
- kevés tárkony
- 1 brokkoli
- 8-10 burgonya
- 1-2 cukkini
- 1 ek olaj
- só, bors ízlésbszerint
- 1 ek olasz fűszermix
- kevés margarin
- zabpehely (annyi amennyit felvesz a zöldség)
- 8-10 burgonya
- 1-2 cukkini
- 1 ek olaj
- só, bors ízlésbszerint
- 1 ek olasz fűszermix
- kevés margarin
- zabpehely (annyi amennyit felvesz a zöldség)
- 1 marék spenót levél
- 3-4 db cseresznye paradicsom
- kevés kockázott uborka
- mag mix (aszalványokkal)
- 1 ek magolaj
- 1 cs só ( elhagyható)