4.nap

2023.12.28

Reggeli 10:00

Zellerturmix 


  • zellerlevél
  • répa
  • banán
  • narancslé


Elkészítés:

Tedd a hozzávalókat a turmixba, ha szeretnéd tedd bele a fehérjédet, omega olajadat és mixeld össze. 


Ebéd leves 12:00

Joghurtos szója bableves 


  • 3-4 db burgonya
  • 2 db répa
  • 1 db fehér répa
  • 1 csomag szójabab (mirelit)
  • 2 dl kókuszkrém
  • só ízlés szerint
  • 1 ek szárított zoldség
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk arab fűszermix
  • friss petrezselyem


Elkészítés:

Tedd az edénybe a megpucolt aprított répát és burgonyát. Mehet bele a szójabab, annak idő kell mire megfő.
Sózd és tegyél hozzá szárított zöldség és az arab fűszermixet. Pár gerezd fokhagyma jóláll neki, ha szereted. Öntsd rá a kókusz krémet, majd húzd fel vízzel és főzd puhára. Petrezselyemmel tálald. 


Ebéd főétel 15:00

Burgonya bolognai


  • 5-6 db burgonya
  • kevés margarin
  • 1 dl magtej
  • 1 liter paradicsom püré
  • 1 ek olasz fűszermix
  • olíva olaj
  • aprított bazsalikom
  • 3 répa
  • 1 bögre borsófehérje granola
  • 1 marék dió
  • petrezselyem
  • csemege uborka
  • sajt

Elkészítés:

Burgonya krém:
Sós vízben főzd puhára a mosott, aprított burgonyát, majd szűrd le. Vajjal és kevés tejjel pürésítsd.  

Bolognai szósz:  
A paradicsom pürét tedd edénybe. Sózd, majd add hosszá az olasz fűszermixet, az aprított bazsaikomot, kevés olíva olajat és a fokhagymát. A répát kockázd, főzd roppanósra, majd csepegtesd le és tedd a paradicsom pürébe. A diót aprítsd, majd tedd azt is az edénybe. A borsófehérje granolát áztatás után csepegtesd, majd jól nyokodd ki és mehet az is a többihez. Jól keverd össze, majd hagyd állni, hogy az ízek összeérjenek.

Tálaláskor tedd a bolognai szószt a pürére, díszítsd sajttal, bazsalikomos petrezselyemmel és csemege uborka szeletekkel. 


Vacsora 18:00

Napraforgó csîra saláta


  • 1 csokor napraforgó csíra (mikromanna)
  • 1 ek pirított napraforgó
  • kevés lenmagolaj
  • 1 ek aszalt áfonya


Elkészítés:

Keverd össze a hozzávalókat egy tálba és eheted is!



Tudtad?

Fehérjeforrásként a borsófehérjét választottam, ami remek aminosav spektruma és príma emészthetősége révén a vegán fehérjék élvonalába tartozik.


Tippek!

Mit fogyassz minden nap:

  • hüvelyesek / naponta háromszor

  • bogyók / naponta egyszer

  • gyümölcsök / naponta háromszor

  • keresztes zöldségek / naponta egyszer

  • saláták / naponta kétszer

  • zöldségek / naponta kétszer

  • lenmag / naponta egyszer

  • gyógyfüvek, fűszerek / naponta egyszer

  • teljes kiőrlésű gabonák / naponta háromszor

  • víz / minimum 5x3dl


Bevásárló lista:

  • zellerlevél
  • répa
  • banán
  • narancslé
  • 3-4 db burgonya
  • 2 db répa
  • 1 db fehér répa
  • 1 csomag szójabab (mirelit)
  • 2 dl kókuszkrém
  • só ízlés szerint
  • 1 ek szárított zoldség
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk arab fűszermix
  • friss petrezselyem
  • 5-6 db burgonya
  • kevés margarin
  • 1 dl magtej
  • 1 liter paradicsom püré
  • 1 ek olasz fűszermix
  • olíva olaj
  • aprított bazsalikom
  • 3 répa
  • 1 bögre borsófehérje granola
  • 1 marék dió
  • petrezselyem
  • csemege uborka
  • 1 csokor napraforgó csíra (mikromanna)
  • 1 ek pirított napraforgó
  • kevés lenmagolaj
  • 1 ek aszalt áfonya