3.nap

2023.12.28

Reggeli 10:00

Jackfruitos banánhab


  • 2 db érett banán
  • 2-3 ek jackfruit püré (ponthier)
  • 1-2 ek kókusz joghurt

Elkészítés:

Ennek az édesen savanyú finomságnak csak is a megfelelő turmixolás a lényege. Hosszan, magas fokozaton kell habbá mixelni, majd pohárban tálalni és gyorsan bekanalazni, nehogy valaki rástartoljon.


Ebéd leves 12:00

Babkrém leves föllel, egy kis füsttel, jó sok petrezselyemmel


  • 4-5 db burgonya
  • 2-3 db répa
  • 1-2 db fehér répa
  • 500 g konzerv vörösbab
  • só, bors ízlés szerint
  • 3-4 babérlevél
  • kevés kakukkfű
  • 3-4 ek vegaföl
  • kevés olíva olaj
  • folyékony füst
  • friss petrezselyem


Elkészítés:

Tedd fel a megmosott, megpucolt kockára vágott burgonyát és répát edénybe. Kevés olajat tegyél hozzá, majd jöhetnek a fűszerek. A vörösbabot mosd meg és csepegtesd le, majd tedd a többihez az edénybe. Tegyél hozzá vegafölt, jól keverd össze, majd húzd fel vízzel. Mikor megpuhult minden zöldség, vedd ki a babérlevelet és pürésítsd. Tedd hozzá a folyékony füstöt és tálalhatod is. Díszítsd folyékony föllel és friss petrezselyemmel. 


Ebéd főétel 15:00

Rakott burgonya lángos


  • 10 db burgonya lángos (farm frites)
  • 1 kisebb fej fejes káposzta
  • kevés olaj
  • só, bors, kömény ízlés szerint
  • 2 dl vegaföl 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • friss petrezselyem


Elkészítés:

A tócsni szeleteket tedd sütőpapírral bélelt  sütőlapra és 180 fokon 25 perc alatt süsd készre. A káposztát reszeld le, tedd a wokba, önts rá kevés olajat, a fűszereket, majd szép lassan pirítsd aranybarnára. A vegafölbe préselj fokhagymát, tegyél bele egy kevés sót, borsot.
Tegyél a tányérra  egy szelet tócsnit, kanalazz rá a káposztából, majd a fűszeres fölből, majd jöhet megint a tócsni, a káposzta és a föl. Szórd meg petrezselyemmel mikor tálalod. 


Vacsora 18:00

Sült répacsíkok tahinivel


  • 3-4 db répa
  • 1 bögre fehér szezám
  • kevés olaj
  • só, bors ízlés szerint
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • fél citrom leve
  • petrezselyem
  • aprított sós napraforgó


Elkészítés:

A répát mosd és pucold meg. vágd fel hosszában, majd tedd a sütőpapírral bélelt tálcára. Fújd le olajjal, sózd, borsozd, majd süsd meg 200 fokon 20 perc alatt roppanósra. 
A szezámmagot süsd serpenyőben aranybarnára, majd tedd a turmixba, önts rá kevés olajat, fél citrom levét, 1 gerezd fokhagymát, egy csipet sót és borsot majd turmixold krémesre. Tedd a répa csíkokat egy tányérra. Kanál segítségével csurgasd rá a tahint, szórd meg petrezselyemmel és piritott őrölt napraforgóval. 



Tudtad?

A tahini ásványianyag-tartalmának köszönhetően nagyon jót tesz a csontoknak és az ízületeknek, rendszeres fogyasztásával csökkenthető például a csontritkulásra vagy az ízületi kopásra való hajlam.

Tippek!

Ez a kedvenc fagyasztott gluténmentes burgonyalángosom, amit rengeteg verzióban készítek el, a vendégek legnagyobb örömére. Fagyasztott félkész termék. Abban a mennyiségben amennyiben a napi menünket készítjük, nagy segítség ez nekünk. Régebben magunk készítettük a tésztát, de amióta rátaláltunk erre a termékre, mindig van a fagyasztóban egy-egy zacskó belőle.


Bevásárló lista:

  • banán
  • jackfruit püré (ponthier)
  • kókusz joghurt
  • burgonya
  • répa
  • fehér répa
  • konzerv vörösbab
  • só, bors 
  • babérlevél
  • kakukkfű
  • vegaföl
  • olíva olaj
  • folyékony füst
  • friss petrezselyem
  • burgonya lángos (farm frites)
  • fejes káposzta
  • kömény
  • fokhagyma
  • fehér szezám
  • citrom
  • sós napraforgó