3.nap
Reggeli 10:00
Jackfruitos banánhab
- 2 db érett banán
- 2-3 ek jackfruit püré (ponthier)
- 1-2 ek kókusz joghurt
Elkészítés:
Ennek az édesen savanyú finomságnak csak is a megfelelő turmixolás a lényege. Hosszan, magas fokozaton kell habbá mixelni, majd pohárban tálalni és gyorsan bekanalazni, nehogy valaki rástartoljon.
Ebéd leves 12:00
Babkrém leves föllel, egy kis füsttel, jó sok petrezselyemmel
- 4-5 db burgonya
- 2-3 db répa
- 1-2 db fehér répa
- 500 g konzerv vörösbab
- só, bors ízlés szerint
- 3-4 babérlevél
- kevés kakukkfű
- 3-4 ek vegaföl
- kevés olíva olaj
- folyékony füst
- friss petrezselyem
Elkészítés:
Tedd fel a megmosott, megpucolt kockára vágott burgonyát és répát edénybe. Kevés olajat tegyél hozzá, majd jöhetnek a fűszerek. A vörösbabot mosd meg és csepegtesd le, majd tedd a többihez az edénybe. Tegyél hozzá vegafölt, jól keverd össze, majd húzd fel vízzel. Mikor megpuhult minden zöldség, vedd ki a babérlevelet és pürésítsd. Tedd hozzá a folyékony füstöt és tálalhatod is. Díszítsd folyékony föllel és friss petrezselyemmel.
Ebéd főétel 15:00
Rakott burgonya lángos
- 10 db burgonya lángos (farm frites)
- 1 kisebb fej fejes káposzta
- kevés olaj
- só, bors, kömény ízlés szerint
- 2 dl vegaföl
- 2 gerezd fokhagyma
- friss petrezselyem
Elkészítés:
A tócsni szeleteket tedd sütőpapírral bélelt sütőlapra és 180 fokon 25 perc alatt süsd készre. A káposztát reszeld le, tedd a wokba, önts rá kevés olajat, a fűszereket, majd szép lassan pirítsd aranybarnára. A vegafölbe préselj fokhagymát, tegyél bele egy kevés sót, borsot.
Tegyél a tányérra egy szelet tócsnit, kanalazz rá a káposztából, majd a fűszeres fölből, majd jöhet megint a tócsni, a káposzta és a föl. Szórd meg petrezselyemmel mikor tálalod.
Vacsora 18:00
Sült répacsíkok tahinivel
- 3-4 db répa
- 1 bögre fehér szezám
- kevés olaj
- só, bors ízlés szerint
- 1-2 gerezd fokhagyma
- fél citrom leve
- petrezselyem
- aprított sós napraforgó
Elkészítés:
A répát mosd és pucold meg. vágd fel hosszában, majd tedd a sütőpapírral bélelt tálcára. Fújd le olajjal, sózd, borsozd, majd süsd meg 200 fokon 20 perc alatt roppanósra.
A szezámmagot süsd serpenyőben aranybarnára, majd tedd a turmixba, önts rá kevés olajat, fél citrom levét, 1 gerezd fokhagymát, egy csipet sót és borsot majd turmixold krémesre. Tedd a répa csíkokat egy tányérra. Kanál segítségével csurgasd rá a tahint, szórd meg petrezselyemmel és piritott őrölt napraforgóval.
Tudtad?
Tippek!
Ez a kedvenc fagyasztott gluténmentes burgonyalángosom, amit rengeteg verzióban készítek el, a vendégek legnagyobb örömére. Fagyasztott félkész termék. Abban a mennyiségben amennyiben a napi menünket készítjük, nagy segítség ez nekünk. Régebben magunk készítettük a tésztát, de amióta rátaláltunk erre a termékre, mindig van a fagyasztóban egy-egy zacskó belőle.
Bevásárló lista:
- banán
- jackfruit püré (ponthier)
- kókusz joghurt
- burgonya
- répa
- fehér répa
- konzerv vörösbab
- só, bors
- babérlevél
- kakukkfű
- vegaföl
- olíva olaj
- folyékony füst
- friss petrezselyem
- burgonya lángos (farm frites)
- fejes káposzta
- kömény
- fokhagyma
- fehér szezám
- citrom
- sós napraforgó