20.nap
Reggeli 10:00
Kivis smoothie
- 2 db kivi
- 1 db banán
- 1 alma
- 3 dl víz
Elkészítés:
Pucold meg, kockázd fel a gyümölcsöket és tedd a turmixba. Öntsd rá a vizet és mixeld össze.
Ebéd leves 12:00
Burgonyás gyökérkrémleves
- 6-8 db fehérrépa
- 4-5 db burgonya
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk só
- 1 cs bors
- 1 kk szárított zöldség
- 1 ek szárított hagyma
- kevés petrezselyem
- kevés pepperoni
Elkészítés:
Pucold meg a fehérrépát és a burgonyát. Végd apró kockára, szeletre. Tedd őket az edénybe, öntsd rá az olíva olajat, tedd hozzá a fűszereket és a vegafölt. Egy hagymát és két gerezd fokhagymát pucolj meg, vágd kockákra és tedd hozzá. Keverd jól össze és húzd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Mikor puhára főtt, botmixerrel pörésítsd. (mikor kihül a turmixgépeddel még krémesítheted) Tálaláskor szórj rá szárított hagymárt és ha szereted a pikáns ízeket, jöhet egy csipet pepperoni.
Ebéd főétel 15:00
Grillezett karfiol fasírt fűszeres burgonyával, tökmagkrémmel és tejfölös uborka salátával
- 1 karfiol
- 100g liszt
- 100g zsemlemorzsa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk só
- 1 cs bors
- 1 kk szárított zöldség
- 1 cs majoránna
- 1 dl olíva olaj
- víz
- 6 burgonya
- sült burgonya fűszersó
- olíva olaj
- 1 konzerv csicseriborsó
- 1 cs só
- 1 cs bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek olíva olaj
- 3 ek tökmag
- kb 1 dl kesutej vagy víz
- 1 uborka
- 1 vegaföl
- 1 kk tzatziki fűszersó
- 1 marék madárlevél
- 1 ek natur napraforgó
Elkészítés:
Mosd meg a karfiolt, szedd rózsákra, sós vízben főzd puhára, majd szűrd le, tedd egy tálba és várd meg amíg kihül. Tedd hozzá a lisztet és a zsemlemorzsát, jól keverd össze. Most jöhet az olíva olaj, a fűszerek és annyi víz, hogy gyúrható tészta legyen. Vízes kézzel formázz fasírtokat belőle és tedd a sütőpapírral bélelt tálcára, 200 fokon süsd 20-20 percig mindkét oldalát, majd tedd a sütőrácsra és süsd ropogósra mindkét oldalát.
Ezalatt a burgonyát mosd még és héjastul tedd sós vízbe. Mikor megfőtt vedd ki a vízből és hagyd megszáradni. Tedd a sütőpapírral bélelt tálcára, egyenként egy kistányér segítségével préseld le őket, szórd meg a fűszerrel, egy kis olajjal és 20 perc alatt süsd ropogósra.
A csicserit, a szezámmagot, a fokhagymát, sót, borsot, olíva olajat, tökmagot tedd a turmixba. Húzd fel vízzel vagy kesutejjel és pürésítsd. Ezt a kencét öntsd tálaláskor a burgonya tetejére, szórd meg egy csipet natur napraforgóval, vagy azzal a maggal, amit otthon találsz.
Az uborkát mosd meg, héjastul szeletelővel szeleteld. A vegafölt tedd tálba, tedd hozzá a tzatziki fűszersót és a préselt fokhagymát. Keverd össze, majd keverd hozzá az uborkát.
Tálald ízlésesen zölddel.
Vacsora 18:00
Brokkoli saláta
- fél brokkoli
- negyed lilakáposzta
- 1 alma
- 1 ek natur napraforgó
- 1 ek balzsamecet
- 1 ek agavé
- 1 ek mustár
- 1 ek olíva olaj
- 1 db aprított lilahagyma
- 1 kk só
- 1 cs bors
Elkészítés:
Mosd meg a zöldségeket, reszeld le mindet, tedd hozzá a fűszereket és keverd össze.

Tippek:
Én a Lucullus fűszereit használom A szártott zöldségét mikor utazom is magammal viszem. Kiváló fűszermixei vannak, aminek a sótartalma alacsony. Bár én nem használok belőle sokat és tőbbnyire "sótlanul" és nemsok fűszerrel főzök, egyszer-egyszer jól jön egy tuti fűszerkeverék.
Tudtad?
A fehérrépa C- és K-vitamint, rezet, jódot és vasat tartalmaz, viszonylag magas a nátrium, folsav, kálium, kalcium, foszfor, fehérje tartalma, valamint nagyobb mennyiségű rost is található benne.
A fehérrépát emésztési zavarokra, puffadásra, görcsoldásra is használhatjuk. A fehérrépa és a petrezselyem is vízhajtó, vér- és májtisztító tulajdonságokkal bír.
Bevásárló lista:
- kivi
- banán
- alma
- víz
- fehérrépa
- burgonya
- hagyma
- fokhagyma
- só
- bors
- szárított zöldség
- szárított hagyma
- petrezselyem
- pepperoni
- karfiol
- liszt
- zsemlemorzsa
- fokhagyma
- só
- bors
- szárított zöldség
- majoránna olíva olaj
- víz
- burgonya
- sült burgonya fűszersó
- olíva olaj
- konzerv csicseriborsó
- só
- bors
- fokhagyma
- olíva olaj
- tökmag
- kesutej vagy víz
- uborka
- vegaföl
- tzatziki fűszersó
- madárlevél
- natur napraforgó