7.nap
Reggeli 10:00
Mangó turmix
- 1 dl mangópüré (phontier)
- 1 db banán
- 2 dl magtej
- 1 ek fehérje por (borsó vagy kender)
Elkészítés:
Az összetevőket tedd a turmixba és kész is vagy.
Ebéd leves 12:00
Paprikás csicseri krémleves
- 3-4 db kápia paprika
- 2 db répa
- 2 konzerv csicseri
- 1 ek olíva olaj
- só, bors ízlés szerint
- 1 ek szárított zöldség mix
- 1 kk pirospaprika
- 1 ek vegaföl
- friss petrezselyem
Elkészítés:
A csicserit szűrd, (tedd el a főételhez panírozni a levét) majd mosd és csepegtesd le. A kápa paprikát mosd meg, vágd félbe, tisztítsd meg majd tedd egy jénaiba. Egy picit sózd meg, kend be olíva olajjal majd tedd a sütőbe kb 20-30 perce és süd puhára. Mikor kiveszed egy kanállal vegaföllel turmixold krémesre. A répát tedd az edénybe, egy kanálnyi olajjal locsold meg, párold, majd tedd rá a paprika krémet. Húzd fel vízzel. Jöhetnek a fűszerek, majd amikor Kuszkuszos borsós tokány tépett szejtáé petrezselymet.
Ebéd főétel 15:00
Kuszkuszos borsós tokány tépett szejtánnal és kovászossal
- 2 bögre kuszkusz
- olíva olaj
- kevés só
- 1 fej hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- bors
- pirospaprika
- majoránna
- száríritt zöldség
- mirelit borsó
- tépett szejtán (metro chef)
- kovászos uborka
- napraforgó csíra
Elkészítés:
A kuszkuszt tedd egy tálba. Pici olajat tegyél hozzá majd jól keverd össze. Jöhet a só és egy kevés ételízesítő. Kisebb edénybe tegyél fel vizet forralni. Mikor a víz felforrt öntsd rá a kuszkuszra, hogy jól ellepje, majd fedd le.
A hagymát és a fokhagymát aprítsd fel, majd tedd a serpenyőbe. Pirítsd aranybarnára, majd tedd hozzá a borsót. Tedd bele az összes fűszert, keverd jól össze és önts hozzá egy kevés vizet. Főzd a borsót roppanósra.
A tépet szejtánt tedd egy lapos jénaiba. Kapcsold be a sütőt és 180 °-on rövid idő alatt süsd roppanósra.
Tálaláskor a kuszkuszra tedd a borsót majd a tépet szejtánt. Tehetsz hozzá vegafölt, tálalhatod kovászos uborkával, vagy azzal a savanyúsággal ami a kedvenced. Én a csírát sem hagytam ki.
Vacsora 18:00
Alma saláta
- pár levél Lollo saláta
- 1 alma
- 1 ek agavé
- 1 citrom leve
- kevés fekete szezém vagy őrölt lenmag
Elkészítés:
A salátát szedd levelekre, mosd meg (én szeretem ha áll a hideg vízben picit) majd vágd csíkokra. Az almát mosás után vágd kockákra. Jöhet a citromlé, egy nyelet agavé, fekete szezám, keverd jól össze és eheted is.
Tudtad?
Hogy a rendszeres testmozgással elősegítheted az emésztőrendszered megfelelő működését? Ha szeretnél jógázz velem a Jóga Tippek csoportban.
Tippek!
Szejtánt magad is készíthetsz, bekem sajnos már egyre kevess az időm erre. Ja igen, ha gm az étkezésed, cseréld a fehérje forrást csicseri borsóra a borsó mellé, én imádom azt a verziót is.
Bevásárló lista:
- 1 dl mangópüré (phontier)
- 1 db banán
- 2 dl magtej
- 1 ek fehérje por (borsó vagy kender)
- 3-4 db kápia paprika
- 2 db répa
- 2 konzerv csicseri
- 1 ek olíva olaj
- só, bors ízlés szerint
- 1 ek szárított zöldség mix
- 1 kk pirospaprika
- 1 ek vegaföl
- friss petrezselyem
- napraforgó csíra
- kovászos uborka
- tépett szejtán (metro chef)
- mirelit borsó
- száríritt zöldség
- majoránna
- pirospaprika
- bors
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma
- kevés só
- olíva olaj
- 2 bögre kuszkusz
- kevés fekete szezém vagy őrölt lenmag
- 1 citrom leve
- 1 ek agavé
- 1 alma
- pár levél Lollo saláta