7.nap

2023.12.28

Reggeli 10:00

Mangó turmix


  • 1 dl mangópüré (phontier)
  • 1 db banán
  • 2 dl magtej
  • 1 ek fehérje por (borsó vagy kender)


Elkészítés:

Az összetevőket tedd a turmixba és kész is vagy.


Ebéd leves 12:00

Paprikás csicseri krémleves


  • 3-4 db kápia paprika
  • 2 db répa
  • 2 konzerv csicseri
  • 1 ek olíva olaj
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 ek szárított zöldség mix
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 ek vegaföl
  • friss petrezselyem


Elkészítés:

A csicserit szűrd, (tedd el a főételhez panírozni a levét) majd mosd és csepegtesd le. A kápa paprikát mosd meg, vágd félbe, tisztítsd meg majd tedd egy jénaiba. Egy picit sózd meg, kend be olíva olajjal majd tedd a sütőbe kb 20-30 perce és süd puhára. Mikor kiveszed egy kanállal vegaföllel turmixold krémesre. A répát tedd az edénybe, egy kanálnyi olajjal locsold meg, párold, majd tedd rá a paprika krémet. Húzd fel vízzel. Jöhetnek a fűszerek, majd amikor Kuszkuszos borsós tokány tépett szejtáé petrezselymet. 


Ebéd főétel 15:00

Kuszkuszos borsós tokány tépett szejtánnal és kovászossal


  • 2 bögre kuszkusz
  • olíva olaj
  • kevés só
  • 1 fej hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • majoránna
  • száríritt zöldség
  • mirelit borsó
  • tépett szejtán (metro chef)
  • kovászos uborka 
  • napraforgó csíra


Elkészítés:

A kuszkuszt tedd egy tálba. Pici olajat tegyél hozzá majd jól keverd össze. Jöhet a só és egy kevés ételízesítő. Kisebb edénybe tegyél fel vizet forralni. Mikor a víz felforrt öntsd rá a kuszkuszra, hogy jól ellepje, majd fedd le.

A hagymát és a fokhagymát aprítsd fel, majd tedd a serpenyőbe. Pirítsd aranybarnára, majd tedd hozzá a borsót. Tedd bele az összes fűszert, keverd jól össze és önts hozzá egy kevés vizet. Főzd a borsót roppanósra.

A tépet szejtánt tedd egy lapos jénaiba. Kapcsold be a sütőt és 180 °-on rövid idő alatt süsd roppanósra.

Tálaláskor a kuszkuszra tedd a borsót majd a tépet szejtánt. Tehetsz hozzá vegafölt, tálalhatod kovászos uborkával, vagy azzal a savanyúsággal ami a kedvenced. Én a csírát sem hagytam ki. 


Vacsora 18:00

Alma saláta


  • pár levél Lollo saláta
  • 1 alma
  • 1 ek agavé
  • 1 citrom leve
  • kevés fekete szezém vagy őrölt lenmag


Elkészítés:

A salátát szedd levelekre, mosd meg (én szeretem ha áll a hideg vízben picit) majd vágd csíkokra. Az almát mosás után vágd kockákra. Jöhet a citromlé, egy nyelet agavé, fekete szezám, keverd jól össze és eheted is. 



Tudtad?

Hogy a rendszeres testmozgással elősegítheted az emésztőrendszered megfelelő működését? Ha szeretnél jógázz velem a Jóga Tippek csoportban.


Tippek!

Szejtánt magad is készíthetsz, bekem sajnos már egyre kevess az időm erre. Ja igen, ha gm az étkezésed, cseréld a fehérje forrást csicseri borsóra a borsó mellé, én imádom azt a verziót is. 


Bevásárló lista:

  • 1 dl mangópüré (phontier)
  • 1 db banán
  • 2 dl magtej
  • 1 ek fehérje por (borsó vagy kender)
  • 3-4 db kápia paprika
  • 2 db répa
  • 2 konzerv csicseri
  • 1 ek olíva olaj
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 ek szárított zöldség mix
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 ek vegaföl
  • friss petrezselyem
  • napraforgó csíra
  • kovászos uborka
  • tépett szejtán (metro chef)
  • mirelit borsó
  • száríritt zöldség
  • majoránna
  • pirospaprika
  • bors
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • kevés só
  • olíva olaj
  • 2 bögre kuszkusz
  • kevés fekete szezém vagy őrölt lenmag
  • 1 citrom leve
  • 1 ek agavé
  • 1 alma
  • pár levél Lollo saláta