23.nap

2023.12.28

Reggeli 10:00

Mogyoróvajas banánturmix


  • 2 bögre sótlan pirított mogyoró
  • 1 tk édesítő
  • 1 cs só
  • 1 ek olíva olaj (elhagyható)
  • 2 banán
  • 3 dl kesutej

Elkészítés:

A mogyorót a sót az édesítőt és az olíva olajat tedd a turmixba és turmixold krémesre. Majd tedd együvegbe és mehet a hűtőbe. Isteni lesz az édes reggelikhez, vagy csak úgy magában. 

A banánt a magtejet és két kanál mogyoróvajat turmixolj össze és ihatod is. 


Ebéd leves 12:00

Fokhagyma krémleves


  • 3 fej fokhagyma
  • 3 fej hagyma
  • 2 ek olíva olaj
  • 1 vegaföl
  • 3-4 ek rizsliszt
  • 1 tk só
  • 1 cs bors
  • 1 tk szárított zöldség

Elkészítés:

A fokhagymát a hagymát pucold meg és vágd apró kockákra. Tedd az edénybe az olajat és tedd hozzá a hagymákat, pirítsd aranybarnára. Tedd hozzá a vegafölt és a rizslisztet, majd főzd őket össze. Jöhetnek a fűszerek, majd öntsd fel vízzel és rottyantsd össze.

Krutonnal vagy magokkal, de nagy hagymás vagy újhagyma karikákkal tálald.


Ebéd főétel 15:00

Paradicsomos rizs babbal, sült wrappal és lilakáposztás salátával (töltsd meg a wrapot)


  • 1-2 bögre rizs
  • 1 üveg milánói szósz
  • 1-2 ek konzerv fehérbab
  • 1-2 ek konzerv vörösbab

  • bors
  • szárított zöldség
  • majoránna
  • 2 db wrap
  • 1 ek margarin
  • kevés lilakáposzta
  • madárlevél

Elkészítés:

A rizst bő vízben főzd puhára, majd a milánói szósszal együtt tedd a wokba, tedd hozzá a fehér és vörösbabot és rottyantsd össze. Ha kell még fűszerezd sóval, borssal, szárított zöldséggel és majorannával. A wrap mindkét oldalát spricceld le vízzel, majd serpenyőben kevés margarinon süsd egy-egy percet. A lilakáposztát reszeld le és keverd össze a madárlevéllel, majd tekerj rá egy kis sót, borsot és tegyél bele egy ek olíva olajat, keverd össze. Tálalhatod tányéron, de a riszes babot a salátával együtt a wrapba is tekerheted. 


Vacsora 18:00

Kesukrémes uborka tekercs


  • 2 bögre natur kesu
  • 1 ek sörélesztő pehely
  • 1 ek kókuszzsír
  • 1 ek citromlé
  • 1 cs só
  • 1 cs bors
  • 1 uborka
  • 5-6 szem koktélparadicsom
  • kevés csíra
  • kevés aprított dió

Elkészítés:

A natur kesut áztasd be legalább egy órára, majd tedd a turmixba, tedd hozzá a sörélesztő pelyhet, a citromlét, a sót és a kókuszzsírt, tedd a hűtőbe.  

A koktélparadicsomot vágd apróra, szórd meg bazsalikommal, tegyél hozzá kesukrémet, keverd jól össze. Az uborkát mosd meg, vágd hosszában vékony szeletekre, tedd bele a paradicsomos kesukrémet és tekerd fel. 

Szórd meg egy kis csírával és aprított dióval. 



Tippek!


A házi tejföl hasonlóan készül mint a sajtkrém, csak kihagyod a sörélesztő pelyhet. Ezzel helyettesítheted a főzőtejszínt és a vegafölt. 


Tudtad?

A kesu megelőzi a rákot, védi a szívet, meggátolja az epekövek kialakulását, segít a fogyásban, segíti az emésztést, antioxidáns, vitaminban gazdag, harcol a szabadgyökök ellen. 


Bevásárló lista:

  • sótlan pirított mogyoró
  • édesítő

  • banán
  • kesutej
  • fokhagyma
  • hagyma
  • olíva olaj
  • vegaföl
  • rizsliszt
  • bors
  • szárított zöldség
  • rizs
  • milánói szósz
  • konzerv fehérbab
  • konzerv vörösbab
  • majoránna
  • wrap
  • margarin
  • lilakáposzta
  • madárlevél
  • natur kesu
  • sörélesztő pehely
  • kókuszzsír
  • citromlé
  • uborka
  • koktélparadicsom
  • csíra
  • aprított dió