10.nap
Reggeli 10:00
Gyömbéres zellerszár turmix
- 2-3 db zellerszár
- 1 kisebb csokor petrezselyem
- 1 lime leve
- keves reszelt gyömbér
- 3 dl víz
Elkészítés:
Turmixold össze és ihatod is!
Ebéd leves 12:00
Medvehagyma krémleves
- 2 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy medvehagyma
- fél dl olíva olaj
- 2-3 db főzni való sárga burgonya
- 1 kk só
- 1 csipet bors
- 1 kk szárított zöldség
Elkészítés:
Aprítsd fel a hagymát, fokhagymát és a medvehagymát, tedd fel kevés olajon pirulni. Tedd hozzá a megpucolt, kockára vágott burgonyát, a fűszereket és a vegafölt. Mikor megpuhult botmixerrel pürésítsd. Aprított medvehagymával tálald.
Ebéd főétel 15:00
Rozmaringos burgonya pogácsa tökfőzelékkel
- 2 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 zacskó tök
- 3-4 db sárga főzni való burgonya
- 1 kk só
- 1 csipet bors
- szárított zöldség (Lucullus)
- kapor (a fagyasztott zacskó tartalmazza)
- kesutej
- víz
Fasírt:
- liszt
- zsemlemorzsa
- 3-4 sárga burgonya
- fél dl olíva olaj
- 1 kk só
- 1 csipet bors
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 kk szárított rozmaring
- kókuszzsír
Elkészítés:
Tedd fel az apróra vágott hagymát, fokhagymát kevés olajon wokban (vagy edényben) pirulni. Tedd hozzá a gyalult tököt. Szórd meg sóval, borssal, szárított zöldséggel és a kaporral. Tedd bele az aprított burgonyát egy kevés kesutejet és főzd puhára. Turmixold össze (akár tumixban akár botmixerrel).
A hagymát vajon kevés sóval fedő alatt párold, majd fedő nélkül pirítsd meg.
A zsemlemorzsát a liszttel és a főtt burgonyával gyúrd össze. Tedd bele az olajat és a fűszereket, annyi vizet amennyi kell, majd jól dolgozd össze. Vízes kézzel formázz fasírtokat belőle és tedd sütőpapírral bélelt sütőtálcára. Olvasztott kókuszzsírral kend meg a tetejét és 25-30 perc alatt süsd ropogósra.
Vacsora 18:00
Mustáros csíra saláta
- 1 doboz vegyes csíra
- 1-2 ek olíva olaj
- 1-2 ek mustár
- 1 ek agavé
- 1 citrom leve
- 1 ek sűrű balzsamecet
- 1 ek fenyőmag
Elkészítés:
Keverd össze a vegyes csírát. Tedd a turmixba az olíva olajat, az agavét, a citrom levét, a balzsamecetet és a mustárt, mixeld össze. Öntsd a salátára, tegyél rá fenyömagot, egy kis borsot, keverd össze és tálalhatod.

Tudtad?
A legkoncentráltabb omega-3 források a lenmag, chiamag, kendermag, dió, alga.
Tippek!
A zellerszár turmix remek fogyókurás és természetes vízhajtó hatású ital. Van aki egy diétás időszak alatt, ezzel indít minden napot.
Bevásárló lista:
- zellerszár
- petrezselyem
- lime
- hagyma
- fokhagyma
- medvehagyma
- olíva olaj
- sárga burgonya
- só
- bors
- szárított zöldség
- hagyma
- fokhagyma
- gyalult tök
- kapor (a fagyasztott zacskó tartalmazza)
- kesutej
- liszt
- zsemlemorzsa
- rozmaring
- kókuszzsír
- vegyes csíra
- mustár
- agavé
- citrom
- sűrű balzsamecet
- fenyőmag