10.nap

2022.12.12

Reggeli 10:00

Gyömbéres zellerszár turmix


  • 2-3 db zellerszár
  • 1 kisebb csokor petrezselyem
  • 1 lime leve
  • keves reszelt gyömbér   
  • 3 dl víz

Elkészítés:

Turmixold össze és ihatod is! 


Ebéd leves 12:00

Medvehagyma krémleves


  • 2 fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy medvehagyma
  • fél dl olíva olaj
  • 2-3 db főzni való sárga burgonya
  • 1 kk só
  • 1 csipet bors
  • 1 kk szárított zöldség

Elkészítés:

Aprítsd fel a hagymát, fokhagymát és a medvehagymát, tedd fel kevés olajon pirulni. Tedd hozzá a megpucolt, kockára vágott burgonyát, a fűszereket és a vegafölt. Mikor megpuhult botmixerrel pürésítsd. Aprított medvehagymával tálald. 


Ebéd főétel 15:00

Rozmaringos burgonya pogácsa tökfőzelékkel


Főzelék:
  • 2 fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 zacskó tök
  • 3-4 db sárga főzni való burgonya
  • 1 kk só
  • 1 csipet bors
  • szárított zöldség (Lucullus)
  • kapor (a fagyasztott zacskó tartalmazza)
  • kesutej
  • víz

Fasírt:

  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • 3-4 sárga burgonya
  • fél dl olíva olaj
  • 1 kk só
  • 1 csipet bors
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk szárított rozmaring
  • kókuszzsír

Elkészítés:

Tedd fel az apróra vágott hagymát, fokhagymát kevés olajon wokban (vagy edényben) pirulni. Tedd hozzá a gyalult tököt. Szórd meg sóval, borssal, szárított zöldséggel és a kaporral. Tedd bele az aprított burgonyát egy kevés kesutejet és főzd puhára. Turmixold össze (akár tumixban akár botmixerrel). 

A hagymát vajon kevés sóval fedő alatt párold, majd fedő nélkül pirítsd meg.

A zsemlemorzsát a liszttel és a főtt burgonyával gyúrd össze. Tedd bele az olajat és a fűszereket, annyi vizet amennyi kell, majd jól dolgozd össze. Vízes kézzel formázz fasírtokat belőle és tedd sütőpapírral bélelt sütőtálcára. Olvasztott kókuszzsírral kend meg a tetejét és 25-30 perc alatt süsd ropogósra. 


Vacsora 18:00

Mustáros csíra saláta


  • 1 doboz vegyes csíra
  • 1-2 ek olíva olaj
  • 1-2 ek mustár
  • 1 ek agavé
  • 1 citrom leve
  • 1 ek sűrű balzsamecet
  • 1 ek fenyőmag

Elkészítés:

Keverd össze a vegyes csírát. Tedd a turmixba az olíva olajat, az agavét, a citrom levét, a balzsamecetet és a mustárt, mixeld össze. Öntsd a salátára, tegyél rá fenyömagot, egy kis borsot, keverd össze és tálalhatod. 



Tudtad?

A legkoncentráltabb omega-3 források a lenmag, chiamag, kendermag, dió, alga. 


Tippek!

A zellerszár turmix remek fogyókurás és természetes vízhajtó hatású ital. Van aki egy diétás időszak alatt, ezzel indít minden napot.


Bevásárló lista: 

  • zellerszár
  • petrezselyem
  • lime
  • hagyma
  • fokhagyma
  • medvehagyma
  • olíva olaj
  • sárga burgonya
  • bors
  • szárított zöldség
  • hagyma
  • fokhagyma
  • gyalult tök
  • kapor (a fagyasztott zacskó tartalmazza)
  • kesutej
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • rozmaring
  • kókuszzsír
  • vegyes csíra
  • mustár
  • agavé
  • citrom
  • sűrű balzsamecet
  • fenyőmag