2.nap

2023.12.28

Reggeli 10:00

Joghurtos datolya szilva


  • alpro joghurt a kedvenc ízedben
  • 2-3 db datolya szilva
  • 1 csipet citromhéj fűszer


Elkészítés:
Pucold meg és kockázd fel a datolya szilvát. Öntsd rá a joghurtot, szórd meg citromhéj fűszerrel, (jól áll az édes szilvának a savanykás citromhéj íze) és már eheted is. 


Ebéd leves 12:00

Édes paradicsomleves


  • 4 burgonya
  •  2 répa
  • 1 liter paradicsom püré
  • 1 liter víz
  • só, bors ízlés szerint
  • friss bazsalikom
  • olasz fűszer mix
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 ek kókuszvirág cukor
  • reszelt sajt
  • kevés fekete szezám


Elkészítés:

Tedd a megmosott megpucolt kockára vágott burgonyát, répát és a fokhagymát az edénybe. Öntsd hozzá a paradicsom pürét és annyi vizet, hogy ellepje. Jöhet a só, a bors, pár levél bazsalikom. Én az olasz fűszermixemből is teszek bele egy púpozott kanállal. Főzd puhàra, majd pürésítsd. Nekem jobban tetszik így az íze, mintha csak a paradicsomból készítem. Beni fiam egyik kedvenc levese.
Ha megvagy, tegyél bele annyi kókuszvirág cukrot, hogy édes legyen, hiszen ma épp egy édesen krémes paradicsomlevest készítünk, nem csak a testünknek, hanem a lelkünknek is. 
Tálald tépett bazsalikommal, reszelt sajttal, fekete szezámmal.  


Ebéd főétel 15:00

Saláta tál marinált tofuval


  • alma
  • lilakáposzta
  • uborka
  • kaliforniai paprika
  • sajt
  • napraforgó csíra
  • aszalt áfonya
  • marinált tofu
  • lenmag olaj
  • só, bors
  • fél citrom leve
  • madársaláta


Elkészítés:
Kockázd, illetve aprítsd fel a hozzávalókat. Vedd elő a tányért és helyezd rá az uborka szeleteket, a madár salátát majd a csírát. Szórd rá a darabolt zöldségeket, almát, az aszalványt, majd a marinált tofut. (le is piríthatod előtte) Jöhet egy csipet só, bors, a citromlé és az olaj. 


Vacsora 18:00

Sült zöldséges virsli saláta bundában


  • pár db zöldség virsli
  • pár levél saláta
  • a kedvenc mustárodból 2-3 ek
  • vegaföl
  • chili szál
  • petrezselyem


Elkészítés:
Imádom a zöldséges virslit, szerintem neked is ízleni fog. Próbáld ki ehhez a könnyed meleg vacsorához.
Süsd meg sütöben a virslit, 20 perc alatt 180 fokon. A salátát szedd levelekre, mosd meg, majd kend be mustárral. Én a vargánya gombás mustárt szeretem a Forest Kichentől.
Tedd a közepére a virslit, hajtsd be a két oldalát, majd tekerd fel mint a palacsintát. Helyezz a tányérra kettőt-hármat, locsold meg föllel, szórd meg petrezselyemmel, díszítsd pár darab csiliszállal. 



Tudtad?

A kakiszilva a Távol-Keleten jelentős, tisztelet övezte növény és gyümölcs, melyet halotti szertartásokon szokás felajánlani a túlvilágra távozóknak. Japánban gyógyító erőt is tulajdonítanak neki, préselt levét magában vagy gyógynövényekkel vegyítve adták a betegeknek.

Tippek!

Ha veszel egy nagy doboz sűrű vegafölt, (1 kg-os kiszerelés) akkor tegyél belőle a turmixba, húzd fel kevés vízzel, hogy lágyíts rajta és folyékony krém legyen. Ízesítheted majonézzel, mustárral, fokhagymával, majd tedd tubusba. Csak elöveszed mikor szükséged van rá és öntetként, kencekénf használhatod, amihez csak akarod. 


Bevásárló lista:

  • alpro joghurt
  • datolya szilva
  • citromhéj fűszer
  • fekete szezám
  • sajt
  • kókuszvirág cukor
  • fokhagyma
  • olasz fűszer mix
  • friss bazsalikom
  • só, bors
  • paradicsom püré
  • répa
  • burgonya
  • alma
  • lilakáposzta
  • uborka
  • kaliforniai paprika
  • napraforgó csíra
  • aszalt áfonya
  • marinált tofu
  • lenmag olaj
  • citrom
  • madársaláta
  • zöldség virsli (ikea)
  • saláta
  • mustár
  • vegaföl
  • chili szál
  • petrezselyem